Vyrazme si do kina 2019/1

by - 2/14/2019


Jenom měsíc a půl zpoždění? To ještě docela ujde!
Ráda bych se podívala na nejžhavější filmové novinky v kinech za první čtvrtletí nového roku, které si rozhodně nesmím nechat ujít.

Zpátky v Česku, zpátky ve škole, o nějakém cestování si teď před maturitou mohu nechat akorát zdát (a taky si na to prve vydělat ;)), proto se snažím alespoň rozptýlit novými zajímavými filmy, které přichází letos do kin. A není jich málo.
(Upozorňuji: do českých kin! V zahraničí to můžete mít trochu jinak.)

Ráda bych s vámi sdílela must - see filmy za leden, únor a březen, zkrátka první čtvrtrok. Budu ráda za zpětnou vazbu a doporučení.

KURKS


Film vychází ze skutečné události roku 2000, kdy údajně nepotopitelnou ruskou jadernou ponorkou K-141 Kurks otřese několik mohutných výbuchů. Pro celou posádku začíná boj s časem, boj o holé životy. Ve snímku září velká herecká esa jako například Colin Firth či Lea Seydoux, natáčelo se v Belgii a Francii. Záběry vypadají velmi realisticky a autenticky, protože se natáčelo ve skutečné ponorce Le Redoutable, film slibuje i mnoho napětí a velmi dramatické scény.

Režie: Thomas Vintenberg, v kinech od 17.1.

Glass



Po shlédnutí Rozpolceného jsem byla stejnou měrou nadšená i znepokojená, James McAvoy v roli Kevina ukrývajícího v sobě 23 různých osobností, předvedl obdivuhodný výkon. Letos se do kin dostalo i pokračování, které mimo jiné obohatí například Bruce Willis či Samuel L. Jackson. Film Skleněný spojuje dva samostatné filmy Vyvolený a již zmiňovaný Rozpolcený, takže je rozhodně na co se těšit.

Režie: M. Night Shyamalan, v kinech od 17.1. 

The Apparition



Když už jsem nedávno v Vatikánu osobně byla, přece si nemohu nechat ujít film, jež se z velké části odehrává právě tam. To dává smysl, že ano? Není však jediný důvod, proč mě snímek The Apparition zaujal. Jelikož jsem věřící, mám k tomuto tématu trochu odlišné postoje než většina diváků a film mě zajímá už pouze z náboženského hlediska, nehledě na ohromnou dávku mysteriózna, které mě také láká.

Režie: Xavier Giannoli, v kinech od 17.1.

JOURNAL 64



Jussi Adler-Olsen píše skvělé krimi thrillery, na tom se shodne většina čtenářů. Složka 64 má tedy velmi dobrý příběhový základ navíc založený na skutečné kapitole dánských dějin. Ve čtvrtém pokračování dostává Carl rck další nevyřešený případ - půlstoletí staré děsivé tajemství ostrova Sprogø nějak souvisí se třemi mumifikovanými těly v jednom kodaňském bytě. A čtvrtá židle u stolu je prázdná. Kdo, jak a proč? Na palčivé otázky samozřejmě chceme odpověď. Já jsem knihu zatím nečetla, o to více jsem zvědavá na film.

Režie: Christoffer Boe, v kinech od 24.1.

Escape room



Vždycky jsem si chtěla vyzkoušet únikovou místnost, avšak jsem si docela jistá, že po shlédnutí Escape Room od takových nápadů upustím. Šest naprostých cizinců se setká v jedné místnosti a jejich úkol je prostý - uniknout. Nejprve se zdá, že jde jen o zajímavou hru, než pochopí, že jim jde o život. Napětí a nervydrásající okamžiky zaručeny.

Režie: Adam Robitel, v kinech od 31.1.

Kafarnaum



Snímek, jež byl divákům poprvé představen na filmovém festivalu v Cannes, vypráví šokující a silný příběh. Teprve dvanáctiletý chlapec žaluje vlastní rodiče za to, že mu dali život. Režisérka Nadine Lanaki nás zavede do nejchudších slumů v pobřežním státě Libanon. Očima malého dítěte poukazuje na otřesné podmínky a každodenní strasti zdejších obyvatel, zároveň však film obohacuje i  o záblesky radosti, humoru a naděje.

Režie: Nadine Lanaki, v kinech od 21.2.

Captain Marvel



Ačkoliv mě poslední filmy od Marvelu tolik neoslovily a celkově mám dojem neustálého opakování se v základních motivech a výstavbě filmu, Captain Marvel nelze vynechat. Nepochybuji o tom, že opět srazím s velkým množstvím klišé, na Captain Marvel je ovšem nesporně zajímavý návrat do devadesátých let a feministický podtón celého filmu.

Režie: Anna Boden, Ryan Fleck, v kinech od  7.3. 2019

US



Nejsem fanoušek hororů, vždycky umírám hrůzou a celkově takové dobrovolné mučení neuznávám. Nicméně horor My mě velmi oslovil nejen díky hlavní hrdince, jež ztvárňuje Lupita Nyong´o, ale také brilatnímu vykreslení děsivé atmosféry a množství drobných, ale velmi působivých prvků způsobující pocit absolutní bezmoci a hrůzy.

Režie: Jordan Peele, v kinech od 28.3.

Westwood: Punk, Icon, Activist



Jsem si jistá, že jak napovídá název, toto bude opravdu silný dokumentární film podaný naprosto ohromující a zábavnou formou. Vivienne patří mezi výrazné osobnosti módního světa a určitě si zaslouží poctu v podobě dobrého filmu, který přiblíží mnohé z jejího pestrého a nespoutaného života.

Režie: Lorna Tucker, v kinech 28.3.

Pokud se vám nechce do kina, můžete se podívat, zda lze zakoupit dvd verzi.
ZDE

To je ode mně dnes vše. Vybrala jsem 10 filmů, které mě nejvíce oslovily. Pokud vy máte nějaké další zajímavé tipy, nebo jste již zmiňované kousky viděli a chcete se podělit o názor, určitě pište.


Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


You May Also Like

18 komentářů

  1. Glass mě hodně láká, ale neslyšela jsem moc kladných recenzi.. Jinak jakožto milovník marvelu nesmím vynechat Captain Marvel. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi ani neříkej! Já do Glass vkládám velké naděje. :o

      Vymazat
  2. Zaujímavý výber, mnoho filmov nepoznám, sledujem skôr rôzne knižné a komiksové adaptácie.:D Čiže z tvojho zoznamu určite pôjdem na Captain Marvel.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že Captain Marvel tu zaznívá často :)) Nedivím se :D

      Vymazat
  3. Na Captain Marvel už se těším opravdu hodně, ale ostatní filmy také vypadají super :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť je to také jeden z nejočekávanějších filmů roku :D

      Vymazat
  4. Escape Room mě hrozně láká. A to opravdu nejsem filmový typ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že to bude šílená jízda :D A že již nikdy více nebudu chtít Escape room zkusit naživo...

      Vymazat
  5. Skvělý článek :) Do kina se chystám, ale momentálně mám vyhlédnutý hlavně kouzelný Psí domov, protože miluji pejsky. A samozřejmě třetí díl Jak vycvičit draka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O něm jsem upřímně taky dost uvažovala, tak pokud zbyde čas.. :)

      Vymazat
  6. Jediné, co by mě docela lákalo, je Kursk. Ale doufám, že časem přijdou ještě lepší filmy, na které bych mohla vyrazit s přítelem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rok teprve začal, myslím, že se najde ještě dost skvělých novinek :)

      Vymazat
  7. Escape Room vypadá pro mě dost lákavě. A Captain Marvel.. tak to nemůžu minout :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
  8. Já se aktuálně chystám na "Jak vycvičit draka" nebo "Ženy v běhu". Z tvého výběru mě nejvíce zaujal Kursk, ale musím říct, že únor je na novinky poměrně chudý.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také máš zajímavé tipy, možná se na ně ještě podívám blíže :)

      Vymazat
  9. Tento rok to vyzerá .. rôznorodo :D ale ďakujem za overwiev, aspoň si môžem urobiť približný plán návštevy kina :)

    OdpovědětVymazat