5 top destinations

by - 3/16/2019


Ahoj, 
nenechte se zmást, i přestože vydávám cestovatelský článek, za hranice se v nejbližší době bohužel nechystám. Na pořadí dne je samozřejmě maturita (už proniká opravdu do všeho!) a pak musím přijít na to, co (výdělečného) budu dělat během léta. Nicméně plánovat a tvořit si svůj travel bucket list mohu i tak, není - liž pravda? :)
Tady je pět destinací / míst / zemí, do nichž bych se ráda podívala co nejdříve:

Island

Tento opuštěný kus pevniny obklopený hlubokými vodami Atlantického a Severního oceánu mě láká více než půl roku. Už během léta jsem uvažovala o tom, jak moc bych ráda viděla ohromující krásy severské, člověkem téměř nedotčené přírody, tamější faunu a flóru, horké prameny a gejzíry a samozřejmě neskutečnou, dechberoucí polární záři! Zamlouvá se mi představa dostat se na chvíli co možná nejdále z dosahu hlučné člověčí civilizace,láká mě vidina užívala klidu, ticha a nedotčenost přírody. A ty boží fotky, které by z takového výletu byly...!








Austrálie

Mimo můj mateřský světadíl mě to zatím netáhne, avšak Austrálii jakožto jedinou mimoevropskou zemi toužím navštívit co nejdříve. I Austrálie pro mě symbolizuje krásnou a čistou přírodu a ne tolik brutální zásah civilizací, klid a spoustu (pro mě jakožto středoevropana) fascinujících věcí a míst k objevování. S atlasem v ruce je dobře vidno, že Austrálie je nám velmi vzdálená a tudíž dost odlišná - nemluvím jen o endemických zvířecích a rostlinných druzích, což mě tentokrát neděsí, ale spíš láká. Slyšela jsem mnoho vět o přívětivosti tamějších obyvatel a ráda bych se o tom přesvědčila osobně. , S angličtinou jako úřední jazyk bych třeba nebyla hned absolutně ztracená.






Nizozemí

Země tulipánů, větrných mlýnů, země plná řek, říček, kanálů, jezer a jiných rozličných vodních ploch, stát s bohatou historií, kulturní centrum západního pobřeží Evropy. Nizozemí si žádá pozornost z mnoha důvodů - dal by se složit celý seznam. Pokud se tam vydám, určitě nechci minout hlavní město Amsterdam a všechna jeho magická zákoutí, ale také Rotterdam nebo Haag. Návštěva tohoto neobyčejného kousku země by pro mě byla velmi přínosná i z hlediska dějin.







Lotyšsko

Já vlastně ani nevím, jak jsem přišla na to, že bych se ráda zajela / zaletěla podívat do Lotyšskak, není to zrovna nejobvyklejší turistická destinace, ačkoliv já jsem si naprosto jistá, že má návštěvníkům co nabídnout. Severské země mě obecně lákají, což je zvláštní, jelikož já zimu docela snáším dost těžce. Myslím, že v tom bude mít prsty jeden sarkastický Lot, kterého jsem nedávno poznala. Fakt bych chtěla vidět, jestli jsou všichni Lotové takoví :D








Dánsko

Ačkoliv jsem do Dánska již zavítala, byla to příliš krátká návštěva. I přesto jsem si uvědomila, že je to nádherná země, kterou chci prozkoumat a ochutnat víc. Dokonce jsem uvažovala i nad vysokoškolským studiem ve zdejších krajích, což nevyšlo, ale vidím to minimálně na stáž. Taky bych se ráda naučila dánsky a aspoň pár let tu v budoucnu žila. Takže asi chápete, že mě do této severské země skutečně táhne. Zatím jsem prozkoumala pouze Åarhus, druhé největší město Dánska, to hlavní - Kodaň a spousta dalších krás mě ještě čeká.








Poměrně kratičký článek, ale doufám, že se vám můj cestovatelský bucket list líbil. Komentáře jsou vaše pole působnosti, budu moc ráda, pokud se podělíte o svoje top destinace, kam chcete zamířit. Třeba mezi nimi objevím nějaké další zajímavé tipy. :)

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

15 komentářů

  1. Island je na mém listě taky, dokonce jsem si již koupila průvodce, jenom takovou malou knížečku, abych nebyla ztracená, až se tam (na 1000%!) jednou vydám. Austrálie je taky hodně lákavá, i když se bojím toho všeho, co tam chce člověka zabít :D ze zvířat myslím :D Ale zase risk je zisk že jo. Zbylé tři země nejsou až tak vysoko na mém seznamu, mám tam spíš víc východní, asijské státy :) nevím proč, ale láká mě třeba Nepál, Tibet, Čína... takové ty... jak to nazvat... klidné, duchovní země? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já raději nemyslím na to, co by mě mohlo v Austrálii potkat :D Raději ne... Protože máš pravdu, že risk je zisk. :)
      Já bych ráda navštívila zejména Čínu, ale vzhledem k tomu, jaké nekalosti se tam dějí, z ní mám trochu respekt.

      Vymazat
  2. Já bych se také hrozně moc ráda podívala na Island, ale prostě... evidentně jsem člověk, kterej často neopouští hranice svojí země. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy nevíš, když se to náhle změní :D Třeba už toto léto :)

      Vymazat
  3. Za mňa je to z tvojho zoznamu jednoznačne Island, Holandsko a Dánsko. Snáď niekedy tieto nádherné krajiny aj navštívim <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně navštívíš, dnes už není tak složité cestovat :))

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek :) Taky mám seznam míst, kam bych se chtěla podívat :) Láká mě toho hodně :) Třeba Island, Nový Zéland nebo Skotsko :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký článek, všechna tebou zmíněná místa bych ráda jednou navštívila taky. Jinak z mého cestovacího wishlistu bych ještě vypíchla Maledivy - tam bych jednou moc moc chtěla zakotvit tak na týden a válet si zadek na pláži na nějakým ostrůvku, nechat se masírovat a nemuset nic.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maledivy zní taky jako skvělá cílová destinace! Díky za tip :)

      Vymazat
  6. I really want to visit these places! All 5 are very beautiful!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  7. Do Dánska bych se letos v létě ráda podívala, tak snad se poštěstí! :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Nizozemsko je krásné! Loni jsem byla na víkend v Amsterdamu a zanechalo to ve mně hluboké dojmy a touhu vrátit se tam někdy. Samozřejmě bych ráda navštívila i všechna místa, o kterých píšeš ty, byť v Austrálii bych musela být opatrná na hady a pavouky. :D

    OdpovědětVymazat