Nový kurs nastaven

by - 4/20/2019


Ahoj.
Když nevíš co a hledáš inspiraci, napiš informační článek, to se uchytí vždycky...
Avšak nutno dodat, že mám skutečně důvod sdílet takový post, neboť plánuji určité velké / malé změny.
Přes čtyři roky se rozvaluji tady, předtím jsem ještě publikovala na jiné adrese a platformě (takové trochu dětské pokusy) a jistotou mohu říct se nehodlám blogu vzdát. S tím, jak se postupně vyvíjím, moje zájmy i schopnosti se posunují určitým směrem, chci, aby se to odráželo na mé "tvorbě".

Tiše doufám, že jste si povšimli posunu v obsahu článků, volených témat a snad také i v grafické úpravě. Jenže občas to chce ještě větší změny, o nichž chci dnes mluvit... Abych vás pak tolik nešokovala a vy se mohli psychicky připravit :) Všechny změny značně souvisí s mým osobním životem aka konec střední, nástup na vysokou, konečně konkrétní obor, jiná země, jiný jazyk. Prostě nová kapitola

1. ASI SE BRZY STĚHUJI

Výsledek obrázku pro i am moving gif

Já mám Blogger ráda, je jednoduchý na ovládání, takže ho zvládne i takový počítačový amatér jako já. Pro klasické blogování je více než dostačují, nespornou výhodou je propojení s Google účtem - Gmailem a Google diskem s obrovskou kapacitou úložiště. Líbí se mi tady, to musím přiznat.

Ale v určité fázi začíná být Blogger omezující a hlavně jsou k nalezení lepší, přesto stále dobře dostupné platformy nabízející prvky, které zde nenajdu. Vzhledem k tomu, že si chci platit vlastní doménu, hledám tedy finančně schůdnou a zároveň dostatečně kvalitní možnost. Nejsem momentálně schopná s přesností určit, kam moje kroky povedou, nejspíš hodlám uskutečnit řádný průzkum, abych zjistila, která blogová platforma mi nejvíce vyhovuje. Jakákoliv doporučení jsou vítaná.

2. JAZYKY - LANGUAGES?

To je upřímně oříšek. Češtinu mám moc ráda. Je to krásný a bohatý jazyk, který zatím jako jediný perfektně ovládám a nehodlám se ho vzdát. Na druhou stranu už brzy budu muset začít naplno uvažovat angličtině, neboť odcházím na vysokou školu do Londýna. Chci tak trochu expandovat a do čtenářského okruhu zahrnout i potencionální návštěvníky z anglicky mluvícího prostředí, respektive každého, kdo anglicky rozumí. Blogger sice nabízí funkce Google translate, ale ta je natolik špatná, že většina textu po přeložení nedává absolutně smysl. Nehledě na to, že s mým stylem humoru si překladač taky moc neporadí.

Jak nejschůdnější možnost vidím blog s možností přepínání jazyků - češtiny a angličtiny. Není to sice zrovna nejlepší řešení, každopádně se řadí mezi ty relativně schůdné. S tím tedy souvisí i již zmiňovaná změna platformy. Obecně ale chci blog udržet spíše pro české čtenáře, respektive nechci ztratit možnost hrát si s češtinou, proto zatím úplný přechod do angličtiny neberu v potaz.

3. MOŽNÁ I NOVÝ NÁZEV BUDE

S pojmenováním blogu je to docela ošemetné - je to něco jako vaše značka, pod kterou vás lidí znají a vyhledávají, takže ho nelze měnit tak často jako ponožky, nebo boyfriendy, název blogu by naopak měl zůstat nejlépe po celou dobu vaší zářné kariéry stejný. Obvykle se promítá také do webové adresy. Pro mě působí docela zvláštně, když se adresa a jméno blogu liší, přináší to akorát zmatek. Měnit jméno nelze provést úplně jednoduše. Nemůžete se z dne na den rozhodnout, změnit adresu, název a stát se tak pro vaše čtenáře prakticky ztraceným ve vodách internetu.

V mém případě "Wallet of Infinity" stále funguje, toto označení se mi zatím nezprotivilo, lidé si na něj už dost zvykli. Jenže... Když už jsem se dopracovala k rozhodnutí měnit, nejspíš to vezmu i s názvem a webovou adresou. Tato změna by totiž souvisela i s bodem 4 a 5.

4. YOUTUBE CHANNEL.

Výsledek obrázku pro seriously gif

Slyšela jsem, že prý youtubeři slušně vydělávají, takový vedlejší job by se při studiu určitě hodil...
Ne, předchozí větu nemyslím vážně (ačkoliv co si budeme, nebylo by to špatné...). K tomuto nápadu mně vede hned několik důvodů, i přestože si sama sebe nedokážu představit, jak mluví na kameru kdekoliv, nedej bože na veřejnosti! 

Zaprvé součástí mého budoucního studia je také filmová produkce. Tvoření vlastních videí je myslím skvělý způsob, jak se v tomto oboru zlepšovat. Nehledě na to, že mě filmmaking v poslední době velice nadchnul.

Za druhé si myslím, že některá témata je mnohem lepší a efektnější zpracovat vizuálně, například různé cestovní vlogy, nebo obecně cestování jako téma obecně. Také plánuji nějaká povídání a zážitky z univerzity, což je též těžko cpe do článku.

Kromě toho už dva lidi zcela nezávisle na sobě bez jakéhokoliv mého naznačení, že bych chtěla natáčet, se mě snažili vnutit myšlenku založit si youtube kanál, že prý to je pro mě ideální. Faktem zůstává, že já nejsem takový exhibicionista. Možná vás to překvapí, ale já se před objektivem dost stydím... 

Jinak určitě bych kanál vedla v angličtině. S českými titulky. Možná... Občas, podle míry lenosti :D

5. A JEŠTĚ INSTAGRAM PŘECE!

Současná situace je taková, že mám dva účty, které mají být rozdělené na jakože osobní a jakože blogový, v praxi to tak funguje jenom částečně, já sama v tom mám docela zmatek. Já vlastně nevím... Záležitost "IG účty" se mi ještě nepovedlo efektivně vyřešit. 

Jisté je, že pokud přejmenuji blog, přejmenuji i instagramový účet a pokusím se přesně rozvrhnout, co kam budu sdílet. Taky mě napadlo účty prostě spojit, protože chci, aby mě lidé vnímali jako tu dívku s blogem. Sledují mě totiž vyloženě knihomolové na jedné straně a pak lidičky, které zaujme nějaká moje občas docela hezká fotka alá "Maddie si hraje na modelku". Ráda bych to udělala tak nějak, aby mě lidi sledovali pro všechno. 

Výsledek obrázku pro it doesn't make sense gif

Vlastně bych řekla, že celý článek je takový pochybný, nicméně jsem vám chtěla sdělit moje nejbližší plány. Pokud máte kdokoliv jakékoliv doporučení - ať už ohledně vhodné platformy, otázky jazyků, youtube kanálu či instagramových účtů, jste v komentářích či v soukromé konverzaci vřele vítání.

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


You May Also Like

12 komentářů

  1. Změny občas potřebuje každý. Je pravda, že třeba změny v názvech dělají opravdu docela zmatky, zvlášť, když je člověk roky zvyklý na něco. Já osobně ocením ani v češtině :-) a YouTube nesleduji, takže to už je na tobě. Já si budu vybírat raději čtení :-D jinak přeji hodně štěstí ve všech plánech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě to musí promyslet :D
      Děkuju moc za podporu, jsem ráda, že někdo ocení klasický blog :))

      Vymazat
  2. Přeji hodně štěstí, ať se vše zadaří. Osobně nejsem příznivce YouTube, ale chápu, že he to teď hodně, hodně IN.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je hodně oblíbený :) Ale musíš uznat, že na některá témata se hodí maličko víc :)

      Vymazat
  3. Mám velikou radost, že ti ten Londýn vyšel a doufám, že to bude skvělá kapitola tvého života. Já to možná nedotáhnu "až" do Berlína, ale docela reálně teď vidím Lipsko. No, uvidíme. Nicméně držím palce a slibuji, že tě budu číst, i pokud budeš psát v angličtině. Já už jsem párkrát zvažovala (a dokonce to realizovala) vícejazyčné vedení blogu, ale vždycky se nakonec vrátím k té češtině. Ale jednou to třeba dopadne, uvidíme, kam nás osud zavane. :)
    A co se týče domény - s přítelem máme Zaujatým pohledem na wordpressu, tam je to fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám. Je to každopádně úplně nová kapitola :)
      Já si myslím, že i Lipsko bude hodně obohacující :)

      Děkuju za info, už jsem na váš blog koukala, fakt super!

      Vymazat
  4. Když člověk bloguje už dlouho, asi mu pak začne ten blogger připadat až moc omezující. To byl také jeden z důvodů, proč jsem zmizela z blog.cz. :D
    Ale jsem zvědavá, jak to proměníš ty. Určitě tě budu následovat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhou stranu jsem si tady vážně jistá, nová platforma znamená spoustu zmatků na začátek :D
      Děkuju moc :)

      Vymazat
  5. These are some great changes you're planning. Good Luck!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsou na obzoru velké změny :) Tak jako se každý blog vyvíjí, je občas nějaká ta změna potřeba a já věřím, že se ti vše povede dotáhnout k opět k dokonalosti a k obrazu svému :) Taky už cítím potřebu nějaké změny. Trochu mě svazuje název blogu, chci rozšířit spektrum věcí, o kterých píšu. Jen ten blogger mi zatím přesně vyhovuje. Ale hluboce se zamýšlím nad změnou názvu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že dokud nějaké změny neprovedu, tak mě to bude vnitřně žrát :D Takže musím.
      Jsem zvědavá :)

      Vymazat