Ze života maturanta

by - 4/04/2019


Ahoj,
dlouho jsem přemýšlela, jaký článek mám napsat. Hodilo by se něco povzbuzujícího, například "Deset rad, jak přežít maturitní období!" a podobně, jenže jsem zjistila, že takový styl článků mi moc nejde. Já přežívám zejména na dostatečných dávkách sebeironie a cynismu. To je pro mě nejověřenější způsob, jak přežít a dožít v přijatelném mentálním zdraví.

Co tak asi dělá a nad čím přemýšlí průměrný student osmiletého gymnázia? To je skutečně zásadní otázka s velmi překvapivými odpověďmi... Představuji vám Maddie a její současné životní rozpoložení.

 ***

Český jazyk
  • Od té doby, co ses naučila pojem 'Absurdní drama’, dokážeš svůj život perfektně vystihnout dvěma slovy.
  • Při otázce "Co tím autor asi myslel?" si myslíš, že on tím dost možná nemusel myslet vůbec nic.
Společenské vědy


Dějepisný seminář


  • Během cesty vlakem otevřeš knihu Gottwaldovi muži, kterou musíš zpracovat na dějepisný seminář, a celé kupé na tebe začne rázem hledět skrz prsty jako na zarytého komunistu.
  • Pod vlivem té samé knihy se občas přistihneš, že jsi někoho právě málem oslovila soudruhu / soudružko.


Dějepis 

  • Celkově ti komunismus dává zabrat. Při hodinách dějepisu máš chuť se střídavě smát všem na hlavu postaveným nesmyslnostem, které tu za režimu fungovaly, na druhé straně se ti chce brečet nad krutostmi, kterých se komunisté opakovaně dopouštěli. A pak že škola není nebezpečná! Způsobuje při nejmenším mentální labilitu.


Matematika

  • Pláčeš i o matematice. Radostí, že jsi dostala čtyřku a ne pětku. Kdy se to tak hrozně zvrtlo? Bývala jsi skoro premiant.
  • Místo příkladů během matematiky počítáte, kolik litrů alkoholu je třeba nakoupit, aby nikdo nebyl na suchu.
  • Kalkulačku nakonec radši používáš i na výpočty typu 2 + 1, protože co kdyby náhodou...
Výsledek obrázku pro student alcoholic gif

Společenský seminář
  • Na vlastní pěst provádíš výzkum, jestli jednotky OSN a západní velmoci obecně provedli někdy v zemích třetího světa a jiných krizových oblastech pro změnu úspěšný zásah, protože podle vykládané látky většinu obvykle dost po*rali.
  • Ze společenského semináře si taky vždycky odnášíš minimálně dva typy na fakt dobré filmy a tvoje studování se z velké části zakládá právě na jejich sledování.

Tak obecně
  • Stále hledáš hranici mezi leností a vlastní stupiditou.
  • Neskutečně se těšíš na život poté, ale zároveň si nějak nedokážeš představit, že tyhle lidi - spolužáky a učitele už nebudeš denně vídat. Stala se z toho taková uklidňující rutina.
  • Po většinu času chceš prostě jenom spát.

Výsledek obrázku pro i am serious gif

Dost rozumím tomu, že tento článek chápu především já a možná moji spolužáci, i tak jste se třeba v něčem jakožto současní nebo už bývalí studenti našli. Pište do komentářů ;)

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

11 komentářů

  1. Zase skvělý článek! �� A přidávám něco za sebe (maturuju z češtiny, angličtiny, francouzštiny a biologie):
    •když někde slyším slovo jako nerv nebo sval, okamžitě mi naskočí celý akční potenciál, reflexní oblouk i svalová kontrakce... Většinou ale teda jenom ty pojmy, za kterými následuje myšlenka "proč sakra zas nevím, co to je?!"
    • je pro mě naprosto normální, že v angličtině na otázku odpovídám francouzským "Oui", ve francouzštině anglickým "yes" a při zkoušení u tabule pravidelně využívám slova jednoho jazyku s přízvukem druhého a nadějí, že si toho přece nikdo nevšimne (VŠIMNE!)
    • celkově tak nějak přemýšlím v jiných jazycích než je čeština, a když například píšu někomu zprávu, musím minimálně třikrát zkontrolovat, že jsou všechny slova opravdu česky (ano, včetně tohohle komentáře)...
    Ale musíme myslet pozitivně, už to máme za pár a co bude potom, to bude až potom a je zbytečné si tím teď zasírat hlavu! Držím ti palce!
    - Majda (www.majdinsvet.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, to já taky rozhazuju pojmy na všechny strany, ale definice mi občas už chybí :D
      Já mám občas při angličtině / ruštině úplně prázdno a naskakují mi jenom slovíčka přesně toho druhého jazyka :D
      Tohle je krizovka.. Když jednomu kamarádovi odepisuješ v angličtině a druhému bys měla v češtině, ale občas se prostě zapomeneš :D

      Přesně! Děkuju moc, taky držím palečky :))

      Vymazat
  2. Skvělý článek, jako maturantka čekající na popravu jsem se fakt zasmála:D Vlastně se teď pořád směju, takovým tím smíchem, co se mísí s tragikomickým pláčem. No, už se těším, až to za mnou bude. Na druhou stranu já jsem taková salámistka, že se začnu stresovat asi až o svaťáku, jakmile zjistím, že fakt nic neumím.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně ti rozumí, já se taky podobně tak nějak směju/pláču najednou :D
      Já mám pořád pocit, že to ještě není dost aktuální... :D

      Vymazat
  3. Já v tom vidím podobností se mnou dost. Už třeba jen ta kalkulačka. Taky tam hodím třeba i 1 + 1, protože co kdyby to náhodou nebyla dvojka, jak si myslím, ale úplně jiné číslo? :D
    Ale skvělý článek! Vážně jsem se pobavila a naprosto ti rozumím. :D
    Já mám něco podobného třeba s účetnictvím. Lidé řeknou číslo 261 a mně se vybaví "Peníze na cestě". Něco je aktivní a já na to "hm, takže pravá strana rozvahy". Vaše zboží je na cestě – jo, takže účet Zboží na cestě... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v tom nejsem sama :))
      Tyhle myšlenkové asociace jsou dost vtipné, ale taky pořádně děsivé :D

      Vymazat
  4. Skvělý článek, vážně jsem se pobavila a nasmála :D Když si vzpomenu, jaké drama pro mě byla maturita, úplně nepřekonatelná překážka :D Jak jsem to tenkrát taky prožívala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těším, až se za maturitou bud jenom s úsměvem ohlížet :D

      Vymazat
  5. This reminds me of when I used to be a student. Ohh all the fun LOL!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  6. Mám to podobně. Shodou okolností jsem Gottwaldovy muže také četla, je to docela dobrá publikace. :D Horší je, když čtu ve vlaku knížky v němčině, to na mě teprve koukají divně. :D A co se matiky týče, úspěšně jsem s tím nejhorším možným průměrem dostala čtyřku a byla připuštěna k maturitě. :D
    Držím palce! :)

    OdpovědětVymazat