Modelkou v Miláně

by - 5/10/2019


Já plánující svůj život: "Kdybych měla možnost, do Itálie bych se znovu ráda podívala. A speciálně na sever, třeba do města Milán." Plány a představy, kdy a jak do prosnulého města módy zavítám, byly různé. Že se mi to povede v roli modelky, s tím jsem tedy nepočítala.
Talking time je tady! :)




Nedělní čekání
Čtyři dívky se setkávají na letišti Václava Havla. Je kolem osmé hodiny večer. Tři z nich vypadají famózně ( _alisa_shvets_,  adelapatricie a ještě jedna slečna). A pak jsem tu já - stále velmi fascinovaná vývojem událostí... Zhruba tak začalo naše cestovně - pracovní dobrodružství. Ihned na začátku se nám povedlo chytnout dvouhodinové zpoždění letadla, ale i takové nepříjemnosti mají světlé stránky - například nádherný západ slunce nebo kávu z Costy zadarmo.


Abych uvedla věci na pravou míru, s modelingem a focením už nějakou dobu koketuji a baví mě to, ale spíše vážně nevážně a příležitostně. Zatím jsem ale nikdy za prací neletěla do cizího státu, vlastně jsem se zatím nepodílela na tak velké akci (díky  thehairlab).Všechno je jednou poprvé - což vysvětluje, proč zním až moc nadšeně, ačkoliv pro zkušené v branži je toto jenom nudná denní klasika.

Ale zpátky na letiště. Doma jsem byla náležitě poučena o záškodnictví, které mezi dívkami panuje, jenže když jsem se seznámila se svými kolegyněmi, opravdu nejsem neměla pocit, že mi někdo nasype špendlíky do bot a podobně. Naopak jsem se cítila v našem malém kolektivu příjemně.

Když dorazíte do Milána ve dvě rána, osobní řidič připravený odvézt vás na místo ubytování je skutečně velká výhoda. Ten náš se jmenoval "Korádo" a měl moc fajnovou červenou kšiltovku. Hotel, kde jsme bydlely, byl... řekněme, hodně zajímavý, do Grandhotelu Pupp měl docela daleko, recepční byl moc milý, ale mluvil pouze italsky. Vzhledem k tomu, že jsme zde opravdu jenom spaly a snídaly, na tom až tolik nezáleželo. Lokace byla dobrá.

Den první aneb vlasové trápení
Jelikož se jednalo o focení pro kampaň vlasové značky ( framesiofficial), zahrnovalo to pochopitelně vlasovou úpravu, barvu i střih. V některých případech menší, v jiných (jako například u mě) trochu větší.

 

Neoplakala jsem to, věděla jsem, do čeho jdu. I přesto mi chvílí trvalo, než jsem se se změnou sžila. Když si člověk skoro dva roky udržuje image plavé blond a najednou září rudě... Není to úplně malá změna. Navíc mi v prvním okamžiku přišlo strašně zvláštní mít část vlasů vzadu vyholených na krátko. A stvořit vpředu vlnu trvalo neskutečně dlouho a jednalo se o celkem nepříjemný proces. Každopádně odstín červené byl úplně perfektní, celý tým okolo se choval moc příjemně a profesionálně. V salónu jsme strávili 7 hodin, kdyby to někoho zajímalo...

A pak nastala ta část, na niž se těšilo moje cestovatelské já. Objevování Milána. Neměly jsme sice čas projít úplně celé město a navštívit všechna významná místa, nicméně jsme obhlédly centrum, vyfotili se před katedrálou na nádherném náměstí plném holubu, což už tak rozkošné nebylo, prošly známou galerii, dostaly se do hradu, krásného přilehlého parku i k vítěznému oblouku. Dokonce jsme vyzkoušely i milánské metro.

 

  

(omluvám se, že se všechny budovy hroutí, na pečlivé focení nebyl moc čas)

Jídlo, jídlo, jídlo
Stálo za to. Snídaně v našem malém hotýlku se sestávaly zejména z croissantů a "kapuča" (přesný přepis výslovnosti onoho milého italského pána), obědy se pak podávaly formou bufetu, kdy zejména v den focení kuchaři opravdu pestrý a lahodný výběr. Na večeři jsme obdrželi vouchery do luxusní japonské restaurace. Ano, jíst v Itálii asijské speciality nedává úplně smysl, na druhou stranu si nemohu stěžovat, protože jídlo zde bylo vynikající. Jako důkaz přidávám pár fotek.

 


Den druhý - fotíme!
Samotné focení a natáčení mi zabralo třeba hodinu. Zbylý čas se tým hair artistů, make-up artistů, kostymérů věnoval tomu, abych vypadala prostře dokonale. Všichni pracovali velmi profesionálně. Ve studii jsme tedy strávily úplně celý den až do večerních hodin, ale naše čtveřice se shodla na tom, že nám úterý šíleně rychle uteklo. Když se mi zrovna nikdo nepokoušel vytvořit ve vlasech perfektní vlnu, nebo nanést dokonalý make - up či vybrat padnoucí sako, snažila jsem se jako zodpovědný maturant (sarcasm alert) učit, nebo jsem si povídala s naší skupinkou či s modelem, s nimž jsme společně zosobňovali stejný trend a jež byl skutečný profesionál ve svém oboru narozdíl ode mně ( joe_luzi) - buďme upřímní.

Focení a zejména natáčení videí jsem si užila. Česky mluvící fotograf ( karel_losenicky) byl vážně neocenitelný (ačkoliv italština zní fakt dobře a dost jsem si procvičila i anglický jazyk). S červenými vlasy, i když jsem si svůj look nakonec zamilovala, jsem domů neodjela. Shodli jsme se na jakési verzi lososové jakožto finální barvě.


A to je vlastně všechno. Když nepočítám další skvělou večeři a brzké ranní vstávání, abychom stihly všechny obstrukce na letišti i samotný let - naštěstí tentokrát bez zpoždění. Jinak co se týče fotek, videí a promo materiálu, jednalo se o podzimní trendy, takže světlo světa spatří v září. Jsem dost zvědavá. Celou akci považuji za velmi přínosnou zkušenost, možnost poznat úžasné a inspirativní lidi i příjemně strávený čas. Jinými slovy - Maddie je nadšená.

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


(Fotky jsou pouze a jedině moje (pouze úvodní obrázek je použit z canva.com), jména instagramových účtů jsem zveřejnila s dobrým úmyslem s účelem podkreslit mé vypravování a pro jejich propagaci)

You May Also Like

15 komentářů

  1. Skvělý článek o tomhle jsem si moc ráda přečetla :) Přece jen je ot originální cesotvatelský i modelingový zážitek :) A nový účes sluší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musela to být zprvu velká změna přejít na jinou barvu vlasů. Ale teda nový účes ti hodně sluší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale myslím, že na takové bláznivé změny je nejlepší čas teď :)

      Vymazat
  3. To musela být paráda. Máš nádherné fotky, které ve mně vyvolávají chuť někam odjet 😀. Co se týče barvy vlasů, takový skok bych nepřežila, máš odvahu! 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léto je za dveřmi, vůbec neváhej a někam se vyprav :D
      Upřímně? První den byl docela náročný, ale zvykla jsem si ;)

      Vymazat
  4. Skvelý článok! :) Musela to byť úžasná skúsenosť :) A nové vlasy ti veľmi pasujú :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Loving the red hair on you. Milan is a definite must visit!

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle je úžasný článek a moc mě bavil! Muselo to být rozhodně skvělé a doufám, že brzy zase někam pojedeš, ať si mohu přečíst další článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to jsem ráda. ♥ Už zítra, takže se máš na co těšit :D

      Vymazat
  7. Wow, skvělej článek. Hodně zajímavý :) Aneb jak spojit cestování s modelingem :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle musí být ohromný zážitek. Moje příbuzná (dcera tátovy sestřenice) strávila v Miláně jako modelka asi půl roku. Na jednu stranu je to lákavý svět a všem vám to závidím - že prostě něco takového můžete dělat, protože ne každý se na to hodí - na druhou stranu já bych to asi nezvládla psychicky, takový tlak. I když možná si to jen myslím. :)

    OdpovědětVymazat