Twenty times me

by - 12/25/2019


Ahoj,
před týdnem mi bylo dvacet let, což je upřímně trošku děsivé, protože tím se otevírá nové desetiletí, jež bude v mém životě zásadní. Zároveň se také blíží konec kalendářního roku, takže bychom si mohli dát menší shrnutí toho, co se v poslední dvanácti měsících událo. Ano, pojďme se pozastavit nad mojí velectěnou osobou ;)).
Hey folks,
I celebrated my twentieth birthday a week ago. Honestly, it´s quite scary to me because I opened the door to a new decade that will play a key role in my life. The end of the year is also coming so we could summarize what happened during the last twelve months. So yes, let´s talk about my little majesty ;)).



1. Ve dvaceti jsem ještě dospělejší než v devatenácti, nebo bych aspoň měla být. Sice stále občas musím ukazovat občanský průkaz, když si kupuji alkohol, už se ale to děje o poznání méně. Jestli se cítím dospěleji, to je trochu diskutabilní. Většinou ano, občas si přeju schoulit někomu do náruče a nechat všechny dospělácké povinnosti odplout pryč.
In the age of twenty, I am more adult than in my nineteens, or at least, I am suppose to be. Although I still have to show my ID card from time to time when I buy alcohol, it happens less often than it used to. It is a little questionable if I feel more mature. Mostly yes, however, I sometimes wish to shy away in someone´s arms and let all adult responsibilities go away.

2. Nějak se mi podařilo uvědomit si, jakým směrem bych se ráda vydala po ukončení střední školy. Dokonce jsem stihla podat přihlášku do uzávěrky 15. ledna, dostala pozitivní zpětnou vazbu od všech pěti univerzit a tím se rozhodlo o mé budoucnosti v Anglii.
Somehow I managed to realize what direction I would like to go after finishing high school. I filed and sent an application by January 15, received positive feedback from all five universities and it decided on my future in England.

3. Podmínkou přijetí byl také certifikát z anglického jazyka na britskou univerzitu. Samopříprava na IELTS (The International English Language Testing System) mě potrápila, ale záhadným způsobem jsem zkoušku složila s překvapivě dobrými výsledky a o krok jsem se posunula k cíli.
An English language certificate was also a condition of acceptance at the British university. Self-preparation for the IELTS (The English Language Testing System) troubled me a lot, and I am not sure how I passed the exam with surprisingly good results and moved a step towards the goal.

4. Minulý rok touto dobou jsem se stresovala maturitou, která už je úspěšně za mnou. Neřekla bych, že to bylo lehké, učením jsem strávila docela času a nejednou se stresovala, cítila se zcela nepřipravěně, ale nakonec jsem zkoušku složila s krásnými známkami a mohla opustit zdi gymnázia natrvalo.
This time last year I was stressed by the school-leaving exam, which is already behind me. I wouldn't say it was easy, I spent quite a lot of time learning and stressing myself, feeling completely unprepared. But in the end, I passed the exam with nice grades and could leave grammar school forever.

5. Opustit po osmi dlouhých letech známou ošuntělou budovu a svoje úžasné spolužáky trochu zabolelo. Bylo ale načase jít dál a já jsem vlastně moc chtěla.
Leaving the familiar shabby building and my amazing classmates after eight long years hurt a bit, to be honest. But it was time to move on and I actually really wanted to.

6. Budapešť a Vídeň ve 40 hodinách, tak by se dal popsat náš spontánní pomaturitní výlet. Vyrazili jsme z Východních Čech, prozkoumali dvě krásné evropské metropole a vrátili se zpět ve dvou dnech.
Budapest and Vienna in 40 hours, that's  how you could describe our spontaneous trip after leaving exam. We set out from East Bohemia, explored two beautiful European capital cities and returned in two days.

7. Na druhé nejlepší umělecké škole na světě usoudili, že mám dost talentu na to, aby mě přijali. A tak jsem v září nastoupila do University of the Arts London a začala studovat obor Design for Art Direction.
At the second best art university in the world, they decided that I had enough talent to be admitted. So in September, I started studying a course called Design for Art Direction at the University of the Arts London.

8. Ačkoliv jsem k tomu přišla relativně náhodně (původně jsem měla studovat na jiné škole), Design for Art Direction se zdá být dobrou volbou.
Although I came to this relatively randomly  (I was actually supposed to study at another university), Design for Art Direction seems to be a good choice.

9. Řídím, tedy mohu řídit, protože jsem úspěšně složila zkoušky v autoškole. Akorát nemám mnoho příležitosti si sednou za volant, když žiju v Anglii.
I drive. I mean I can drive because I passed the exams in driving school. I just don't have many opportunities to actually do it when I live in England.

10. Po noci strávené na pražském letišti mohu potvrdit, že ke spaní je zcela nevhodné. Ale ten pocit nadšení, když jsme se v pět ráno celé rozlámané a unavené potácely k branám a kontrole zavazadel a za pár hodin už přístávali ve slunné Kodani!
After a night spent at Prague Airport, I can confirm that it is totally unsuitable for sleeping. But that feeling of excitement when we tired and half-sleeping walked to the gates and luggage control at 5am and landed in sunny Copenhagen a few hours later!

11. V Kodani (a jeden den v Malmö) jsme dosáhli hned několik úspěchů, z nichž za nejvýznamnější považuji pochopení silničního systému a zapojení do cyklistického provozu jako naprostí rodilí Dánové.
We have achieved several successes in Copenhagen (and one day in Malmö), definitely the most important was understanding of the road system and using cycling transport as the native Danes.

12. Moje (neexistující) modelingová kariéra dosáhla jednoho z vrcholů - ocitla jsem se na obálce časopisu poté, co jsem fotila pro vlasovou značku v Miláně. Zní to celkem hustě, ne?
My (not existing) modelling career has reached one of its tops - I was printed on the cover of the magazine after I worked with a hair brand in Milan. It sounds quite cool, doesn´t it?

13. Nastoupila jsem na svoji vysněnou univerzitu, a i když občas propadávám beznaději a stresu, užívám si být součástí UAL.
I started to study at my dream university, and although I sometimes feel hopeless and stressed, I truly enjoy to be a part of the UAL.

14. Poprvé jsem se dostala mimo Evropu, do Dubaje. Ano, trvalo mi to 19 let, ale stálo to za to - zaplatili mi za to.
I travelled outside of Europe for the first time, to Dubai. Yes, it took me 19 years to do that but it was worth it - they paid me for it.

15. Během čtyř dnů jsem šestkrát vzlétla a šestkrát dosedla a pak jsem jsem byla skoro alergická na slovo letadlo, letiště a létání. Ale stálo to za to.
I took off six times and landed six times in a frame of four days so then I was almost allergic to the word plane, airport and flying. But it was worth it.

16. Nechala jsem si dát piercing, a protože to bolelo méně než tetování, o necelý týden později jsem se rozhodla pro druhý, takže vršek mého ucho zdobí dva malé třpytivé naušnice. Stále jsem nadšená.
I got a piercing, and because it hurt less than a tattoo, less than a week later, I decided for a second one, so the top of my ear is decorated with two small glittering earrings. Still excited about that.

17. Podílím se na tvorbě skutečného, profesionálního filmu jakožto člen filmové posádky - umělecký ředitel a produkční návrhář, já jsem ten jediný amatér na scéně. Nejvíc nadšená!
I am involved in making a real, professional movie as a member of the filming crew - art director and production designer, I am the only amateur element on the set. The most excited!

18. Tento bod bude znít trochu zoufale... Dvacet let a pořád single (nepočítám těch pár úletů). Někdy (pohybující se v oblasti s nadměrným výskytem extrémně šťastných párů) mě to lehce rozladí, ale se svojí vybíravostí si na toho pravého budu muset ještě počkat.
This point may sound a bit desperate ... Twenty years and still single (don´t count a few romances). Sometimes (being in an environment with a high amount of extremely happy couples) that fact makes me a little sad, but I am very picky so it takes time to find a perfect match for me.

19. Na návštěvu rodné hroudy jsem se vlastně velmi těšila. Až terpve po pár měsících v nabitém koloběhu studia a práce ve věčně uspěchaném Londýně mohu plně docenit klid a pohodu zapomenutého českého maloměsta.
I was really looking forward to visiting my motherland. Only after a few months of being stuck in the busy cycle of studying and working in the never-sleeping London, I can fully appreciate the peace and quiet of the forgotten Czech small town.

20. Dvacet let (s malou, ale naprosto dokonalou oslavou) na kontě mě maličko děsí. Čas letí neuvěřitelně rychle a já se nikdy necítím připravená. Na druhou stranu se toho tolik nezměnilo, začínám novou desetiletou etapu života a musím se pořádně snažit. To je celé.
Twenty years done (with the small but totally great celebration) scares me a little. Time flies incredibly fast and I never feel ready. On the other hand, not that much has changed; I start a new life chapter and I have to work hard. That´s all.


Šťastné a veselé! Merry Christmas!
Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


You May Also Like

18 komentářů

  1. Skvělý článek! (Taky jsem měla v plánu psát za měsíc něco podobného, až se ocitnu za zenitem náctiletých :D).
    Docela ti závidím, že tolik cestuješ a létáš a že se ti tolik věcí daří, zároveň ti to ale moc přeji a moc ráda si o tvých zážitcích čtu. :) Už jsi někdy řídila vlevo? :O
    Vlastně náš rok jinak vypadal dost podobně - taky jsem se stresovala s maturitou, protože jsem k přijetí do Lipska potřebovala co nejlepší známky, samozřejmě s tím certifikátem... Jen místo létání do zahraničí a modellingu (ani na xxl modelku by mě asi nechtěli :D) jsem podnikla pár finančně skromnějších výletů s přítelem. Se sestrou jsme původně plánovaly výlet na Sněžku, ale pak se všechno nějak rychle semlelo a my to nestihly. Tak snad příští léto. :)

    Měj se krásně a držím ti palce s vysokou, s hledáním toho pravého, s životem v UK a prostě se vším! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se na takový článek těšit!
      Zase to není tak cool pořád, jenom občas :D A ne, zatím jsem vlevo neřídila, i když bych to určitě chtěla zkusit!

      Upřímně každý výlet se počítá, protože přinese spousta úžasných zážitků. :))

      Moc ti děkuji a přeji ti též mnoho úspěchů na vysoké, harmonický vztah a tak vůbec jen to nejlepší! 😘

      Vymazat
  2. Krásný článek, pěkně si to sepsala. Přemýšlela jsem, že bych provedla něco podobného, ale nakonec jsem to nechala být. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno nejlepší k narozeninám 😘🎂
    Páni dvacet let a tolik úspěchů (zejména ten s filmovým projektem a obálkou) ☺
    Je mi dvacet šest let a jsem také svobodný) (nebojte se)
    pozdravy
    Lili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se :D ale stejně všechny tyhle cool věci přijdou úplně nečekaně!

      Na lásku se nesmí spěchat :))

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek a shrnutí. :) Vtipně, svižně a jasně napsáno. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezky napsaný článek, doufám, že jsi měla pohodové svátky a přeji ti jen to nejlepší do nového roku! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu si stěžovat, Vánoce byly fajn. :)
      Já tobě opožděně také! :)

      Vymazat
  6. Moc pěkný článek :) Tak jsi toho stihla spoustu a myslím že jsi na té nejlepší cestě za splněnými sny :) Tak hlavně vše nejlepší k narozeninám a do nového roku :) Ať je opět stejně bohatý jako ten předchozí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju, tak přeju opožděně všechno nejlepší do Nového roku a mnoho úspěchů v životě! :)

      Vymazat
  7. Pání musím říct, že jsi toho dosáhla opravdu hodně! Zpětně gratuluji ke přijetí na VŠ do Anglie, to musel být sakra úspěch. Celkově jsi měla loni moc úspěšný rok. Moc Ti přeju, aby ten letošní byl ještě lepší! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Univerzita v Anglii bylo skvělé rozhodnutí.

      Pokusím se! :D

      Vymazat