Switzerland 2020

by - 12/31/2020


Hey folks,
Before the year ends, there is a new article coming. As you might have noticed, I had a fantastic opportunity to visit a land of mountains, glaciers, the best cheese and chocolate at the time of my birthday week. You heard about it. Switzerland. I spent nearly a couple of days in this beautiful country. I would like to give a little tourist guide and share some best memories and photos with you, guys. 
Zdravím,
Ráda bych tento rok zakončila novým cestovatelským článkem. Možná jste si všimli, že jsem nedávno podnikla výlet do krajiny horských velikákánů, ledovců, nejlepších sýrů a čokolády v mém narozeninovím týdnů. Už jste o té zemi slyšeli. Švýcarsko. Strávila jsem zde několik krásných dní a ráda bych se s vámi o tuto zkušenosti podělila. Připravte se na menší turistickou exkurzi a hromadu dechberoucích fotek. 


Zürich
My journey started with a morning flight to Zurich. On the same day, the mandatory quarantine for the Czechs ceased to apply. Swiss Airlines were confused and not aware of the update, but they let us go after some calls and verifications. Zurich is a really fascinating city - one area combines buildings of various architectural styles and styles. Unfortunately, the weather was foggy that day and it brightened until the end of our stay. Despite that, we walked around the centre, visited the Old town and its narrow streets and fairytale atmosphere, Fraumünster - a church with beautiful windows made by Chagall and Giacometti, Lake Zurich and so on. 
Výprava začala pondělním ranním letem do Curychu. V ten den končila povinná karanténa pro cestující z České Republiky. Což Švýcarské Aerolinky zanechalo trochu zmatené a museli si tuto čerstvou informaci ověřit na centrále. Ale nakonec nás nechali jít. Curych je vskutku fascinující město - na relativně malé ploše se kombinují nejrůznější architektonické slohy a styly. V době našeho pobytu bohužel panovalo sychravé počasí a rozjasnilo se až ke konci dne. I přesto jsem se prošli po centru, navštívili jsme Staré město a jeho úzkými uličkami a atmosférou jako z pohádky, dále Fraumünster - chrám s nádhernými vitrážovými okny, které vytvořili Chagal and Giacometti, Curyšské jezero atd.


Canton Valais
If you object that it is irresponsible to travel in an ongoing pandemic, I would like to ensure that all possible safety measures were applied. In fact, after a day in Zurich, we continued to a small mountain town in Valais - least populated canton, we were using to a car to move around and spent most of the time in nature far away from crowded public spaces. We enjoyed some pretty nice snowy walks in the neighbourhood, online coursework (unfortunately, the university and deadlines never sleep), Lantern Path in Crans - Montana with stunning light installations, endless lakes, outdoor ice-skating or Swiss prices (oh, get ready to spend a lot of money here).
Možná namítáte, že je nezodpovědné cestovat v době pokračující pandemie. Mohu vás ujistit, že jsme udělali vše proto, abych minimalizovali bezpečí nákazy. Po dni stráveném v Curychu jsme pokračovali do malého podhorského města ve Valais, což je kanton s nejnižším množstvím obyvatel na metr čtvereční, také jsme používali víceméně auto, nikoliv hromadnou dopravu, a vlastně jsme trávili většinu času v přírodě daleko od zalidněných prostor. Užili jsme si krásné zasněné procházky po okolí, školní povinnosti (univerzita a úzavěrky bohužel nikdy nespí), Lampiónovou stezku v Crans - Montaně s ohromujícími světelnými instalacemi, nekonečná jezera, venkovní bruslení a taky nebesky vysoké švýcarské ceny (sem si připravte hodně peněz).


Matterhorn
The highlight of the Swiss adventure was a trip to Zermatt and the Matterhorn Glacier Paradise - the highest gondola in the Alps, rising to a 3883-m. summit with breathtaking 360 ° views of other peaks including famous Matterhorn (you surely know Toblerone chocolate), a Glacier Palace with beautiful ice sculptures and more. If you are visiting Switzerland, it is definitely a must-see. 
Za pomyslný i doslovný vrchol švýcarského dobrodružství považuji výlet do Zermattu a do Matterhorn Glacier Paradise - na vrchol ve výšce 3.883 m.n.m. vedou vysokohroské lanovky, jež vás vynesou doslova do oblak, odkud se vám otevírá dechberoucí výhled na ostatní hory včetně slavné Matterhorn (určitě znáte čokoládu Toblerone), Ledovcový palác s nádhernými ledovými sochami a mnohem víc. Pokud navštivujete Švýcarsko, toto je hrozně must-see.

  


A few facts about Switzerland that I found out during my time there - Swiss people have really beautiful, decorated, well - maintained Catholic churches - even in tiny villages with like three Christians. The fact that they use four different languages is really confusing. I don´t speak either German, French, Italian or Romansch, but it is still a mess to hear French here and then German a few tens of kilometres away. Swiss fresh, clean but dry air didn´t go well with my skin - take a moisturizer with you!
Navrch několik zajímavých skutečnosti, jež jsem zaznamela během mého výletování - Švýcaři mají krásně dekorované a udržované kostely i v těch nejzapomenutějších vesničkám, kde jsou pravděpodobně tak tři věřící. Fakt, že používají čtyři různé jazyky, je poněkud matoucí. Já stejně nemluvím ani německy, ani francouzky, nebo dokonce italsky či rétorománsky, přesto je to čistý chaos slyšet chvíli francouštinu a pár desítek kilometrů dále zase němčinu. Švýcarský čerstvý, čistý, ale extrémně suchý vzduch si moc nerozumí s mojí kůží - takže si s sebou nezapomeňte hydratační krém.


Switzerland has been on my travel list for a long time and I am so glad I could visit it (and actually just travel somewhere). Celebrating my 21st birthday in the shadow of Swiss Alps is pretty exciting, isn´t it? Oh, more things happened there that has changed my life but that´s is another story ;).
Švýcarsko si lebedilo na mém cestovatelském seznamu už dlouho dobu a já jsem nadšená, že jsem ho mohla navštívit. Oslavit 21. narozeniny ve stínu švýcarských Alp se nepoštěstí každému. Vlastně, během výletu se stalo mnohem víc zasádních věcí, ale to už je jiný příběh ;).


Because the year 2021 is coming is a few hours, I would like to thank you all for your support and activity and wish you Happy New Year. Stay creative (and Covid - 19 negative).
Jelikož rok 2021 je tu za prá hodin, ráda bych vám se srdce poděkovala za vaši podporu a aktivitu a popřála vám vše nejlepšího do nového roku. Ať vás kreativita neopouští (a taky ať zůstanete Covid - 19 negativní).

Maddie

Please, consider supporting me on social networks. :)

FACEBOOK × ART IG × OSOBNÍ IG

ALL PHOTOS ARE MY OWN AND UNDER COPYRIGHT



 

You May Also Like

14 komentářů

  1. Tenhle cestovatelský zážitek ti opravdu přeji a zároveň samozřejmě trochu závidím, kdo by se nechtěl aspoň na chvíli trochu vytrhnout z té naší podivné reality a vyrazit do pohádkově zasněžených hor. :)
    Měj se krásně, nechť přinese rok 2021 spoustu dalších krásných cest, snad už ne tak těžko realizovatelných... :) A držím palce i se všemi tvými projekty, školou a realizací nápadů! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla opravdu ráda, že jsem mohla hodit starosti všedního dne za hlavu a chvíli si užít pořádnou zimu plnou sněhu. Snad i ty dostaneš příležitost někam vyrazit.

      Ačkoliv se značným zpožděním, chtěla bych to také popřát úspěšný rok plný radosti, krásných chvil a úžasných lidí. A taky ať se daří ve škole. :)

      Vymazat
  2. nádherné fotky, Švýcarsko bych též někdy chtěla moc navštívit - nádherná země ♥

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto krásné fotky. :) Přeji ti do nového roku jen to nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Já tobě také přeji úspěšný a radostný rok 2021.

      Vymazat
  4. Věřím, že ve Švýcarsku musí být krásně. Tvé fotky to jen dokazují. :)
    Přeji šťastný rok 2021, který se snad povede více než ten předchotí. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné fotky! Do Švýcarska bych se taky ráda podívala, tak třeba na to tento rok konečně dojde:)

    OdpovědětVymazat
  6. I am also very happy that you managed to "tick" a point from your travel list 😘
    I have not heard of this chocolate, but the mountains look beautiful, wrapped in snow 😍
    good that you missed the quarantine
    greetings

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you.
      You definitely have to try Swiss chocolate, I wish I could send you some but we already ate everything :D
      Hope you are doing just well x

      Vymazat
  7. Tam muselo být opravdu nádherně a je super, že jsi měla i možnost vycestovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem opravdu ráda, že to i přes pár úskalí takhle krásně vyšlo. :)

      Vymazat